On a mission

15/10/15 | On a mission

Ondanks dat het weer in Nederland nog best goed was voor oktober, had ik wel weer zin om de zon op te zoeken. Mijn laatste keer deze zomer op surf trip. En niet zo maar een trip, het is een trip met een missie. De missie is om een tropische surf spot te vinden voor een nieuwe Chicky clinics surf trip in 2016. De spot moet aan de volgende eisen voldoen; bikini-surf-proof, tropische setting en vrouwvriendelijk. Natuurlijk gaan we weer terug naar Ericeira Surf House, maar we willen graag ook een ver weg bestemming aan ons programma toevoegen. Dus bikini, zonnebrandcrème, slippers, jurkje en summersuit in mijn koffer en off we go!!

 

We vliegen vanuit Brussel, via Istanbul naar Colombo. De hoofdstad van Sri Lanka. Op de luchthaven worden we opgewacht door onze pick-up service. Na 2,5 uur onze ogen te hebben uitgekeken komen we aan in onze riante villa. Wow! Dit overtreft al mijn verwachtingen!! Het is een luxe villa die je met 11 andere mensen deelt. Ze hebben zelfs een infinity pool en vanuit de tuin loop je direct de zee in. Het wordt nog beter wanneer we onze kamers toegewezen krijgen. Een lichte, hoge en ruime kamer, met eigen riante badkamer, incl inloopdouche! Ik plof op het bed, ook lekker, en sluit mijn ogen. Met het geluid van omslaande golven val ik al snel in slaap. Het is nu al fijn!

 

De volgende ochtend word ik gewekt door het licht. Ik doe mijn ogen open en er verschijnt een grote glimlach op mijn gezicht. Vanuit mijn bed zie ik de golven binnenrollen, de zon schijnt en ik ruik het ontbijt dat op me staat te wachten. Het ontbijtbuffet ziet er goed uit. Fruit, pancakes, gebakken eieren, verse sapjes en ga zo maar door! Als mijn ontbijt is gezakt kan ik niet wachten om het water in te duiken met mijn nieuwe boardje. Vlak voor mijn vertrek kwam mijn nieuwe board nog binnen, stoked! Een beetje onzeker ga ik op mijn board liggen, want hij is een stukje kleiner dan mijn oude board. Al snel voel ik me goed en pak ik mijn eerste golf. Wow, wat een heerlijk gevoel en wat een lekker board! Het mooiste van alles vind ik nog dat ik in mijn bikini in het water lig en het niet eens koud heb! Ik, als grote koukleun, maak dat niet zo vaak mee, eigenlijk nooit! Wat is het genieten!

 

De rest van de week surfen we heel wat af op diverse spots. Voor het huis lopen de golven niet altijd even lekker en pakken we zo nu en dan een tuktuk naar een verderop gelegen baai. We maken ook enkele uitstapjes. Zo pakken we de trein naar Galle, een historisch stadje waar veel terug te zien is van de koloniale tijd van Nederland. Alleen de treinreis op zich is al de moeite waard! In oude treinwagonnetjes baan je je een weg door de jungle heen en krijg je een goed beeld van hoe de lokale bevolking hier leeft. We bezoeken ook Yala National Park. Een park waar je veel diversiteit aan wild life kan zien. Zo zien wij krokodillen, olifanten, diverse soorten vogels, buffels en uiteindelijk vangen we nog de kont en staart op van een luipaard. Een super mooie ervaring!

 

Na een week in luxe te hebben geleefd is het tijd om een nieuwe spot aan te doen, Weligama. Deze baai staat bekend om haar longboard golven en goede beachbreaks. Ik ben benieuwd!

 

Grtz & Ride on!!

 

Sanne