Back 2 basic

26/10/15 | Back 2 basic

Het is eind augustus en de zomer begint aan zijn einde te komen.. Maar gelukkig niet voor mij! Ik heb het idee dat mijn zomer nu pas echt gaat beginnen! Ik sta namelijk klaar voor vertrek richting Lacanau Ocean. Een klein en gezellig surfersdorpje in Frankrijk ter hoogte van Bordeaux. De auto zit helemaal volgepakt. Dat is het fijne van met de auto op vakantie gaan, je hoeft namelijk niet te leggen op het gewicht van je tas. Wat echt heerlijk is! Mijn halve garderobe gaat dus mee J Maar eerst hebben we nog een tussenstop; de wakeboard clinic bij Wet N Wild! Al vroeg sta ik aan de waterkant, te genieten van een heerlijk zonnetje uitkijkend over een strakke waterplas. Laat die meiden maar komen, want de condities zijn top!

 

Na een succesvolle ochtend stappen we in de auto richting Frankrijk en na 9 uur rijden komen we aan bij de camping Les grand pins. Nog net op tijd om de camping op te mogen met de auto… Wat een geluk! In het donker zetten we ons tentje op. Gelukkig hebben we vorig jaar meerdere malen deze tent opgezet, dus het gaat allemaal vrij soepel. Luchtbed oppompen, slaapzakken uitrollen en klaar. Ik val als een blok in slaap.. ik kan niet wachten totdat de zon weer opkomt!

 

De volgende ochtend word ik vrij vroeg wakker. Het zonnetje schijnt en het enige waar ik aan kan denken is surfen! Ik trek mijn pak aan en loop via de duinen naar de zee. Wow! Dit ziet er goed uit! Kleine golven van richting de 2 meter, yes! Het is even wennen, maar zodra ik de golven doorheb pak ik mijn eerste golf. Wat een heerlijk gevoel, ik heb dit zo ontzettend gemist na 2 maanden verbouwing en geen surf… Finally!!

 

Na 2 uur paddelen en golven pakken begeven mijn armen het. Het is tijd om uit het water te gaan en een lekker ontbijtje te scoren. Zoals het hoort op de camping loop ik met mijn stokbrood en croissants onder mijn arm weer terug naar onze plek. Ik zit heerlijk in het zonnetje op mijn campingstoeltje in de zon en geniet van mijn echte franse croissant, top! Verder is het wel back to basic.. we hebben geen tafeltje, kookstel of wat dan ook en onze tent is half ingestort en heeft overal gaten. Maar dat maakt helemaal niets uit, want het buiten leven en de geur van dennenbomen geven mij een luxe vakantiegevoel, no matter what!

 

In de middag is het tijd om weer naar het strand te gaan voor een tweede surfsessie en relaxen op het strand. Je hebt een heerlijk breed zandstrand in Lacanau en de zee is letterlijk maar 5 minuten lopen van onze tent! Heel veel beter kun je niet wensen! Het enige wat ik nog zou willen wensen is dat het wat minder druk is in de line-up. Het is eind augustus en zo te horen hebben de Duitsers nog volop vakantie… Gelukkig liggen die in de ochtend nog op 1 oor.

 

Het dorpje ligt op 10 minuten lopen van de camping af. Je vindt hier diverse leuke winkeltjes. Van surfshops tot de standaard strandwinkels met zonnebrillen en opblaasspeeltjes. Ook vind je hier diverse restaurants met grote terrassen. Leuk voor een drankje of dinner met ondergaande zon. De camping waar we op verblijven is echt een heerlijke camping en aanrader voor iedere kampeerder! Ze hebben een klein winkeltje op de camping waar je iedere dag vers brood en croissantjes kan halen, een klein barretje en in de avond kan je hier ook pizza’s en andere snacks afhalen voor diegene die geen zin hebben om te koken! Er is elke avond animatie voor diegene die daar van houden en een zwembad inclusief stroomversnelling!! Super leuk! De camping is voornamelijk een heerlijke stille en rustige plek, waar je helemaal tot rust komt! Voor mij een plek waar ik graag ieder jaar terug kom! I love camping life!

 

Helaas zit het weer en ook de golven niet helemaal mee… Na een aantal dagen houden we het voor gezien en rijden we weer terug naar Nederland om verder te gaan met de verbouwing. Het was kort maar krachtig! De energie is weer aangevuld voor de laatste loodjes thuis! En de volgende trip ligt gelukkig al in de nabije toekomst… Chicky clinics Surf Trip in Portugal! Ik heb er zin in!

 

Grtz & Ride on!!

Sanne