De zomer vieren in Marokko

25/05/16 | De zomer vieren in Marokko

Het is half mei en mijn winterseizoen zit er eindelijk op. Eindelijk klinkt misschien wat negatief terwijl dat eigenlijk niet zo bedoeld is, maar ik ben ergens wel blij dat de winter tot zijn einde is gekomen. Dat heeft overigens niks te maken met het skiën zelf, dat zou ik iedere dag nog wel willen doen. Het heeft meer te maken met het feit dat ik de afgelopen maanden als een kip zonder kop door de alpen heen ben gecrost en zo nu en dan ook nog meerdere uitstapjes naar Noorwegen heb gemaakt. Het was een fantastische winter! Alle ski kilometers die ik vorig jaar door een blessure heb gemist, heb ik deze winter meer dan goed gemaakt. Maar nu is het tijd voor de zomer. En in mijn wereld betekent dat surfen!

 

Het is maart als ik stiekem al naar goedkope vliegtickets aan het kijken ben. Met de nadruk op goedkoop, want een grote verre reis zit er deze zomer niet in. Ik wil namelijk sparen voor een ski trip naar Japan, dus dat betekent deze zomer geen verre bestemming. Naast een goedkoop ticket heb ik ook nog de eis dat ik goede golven wil, een lekkere temperatuur en een niet al te koude zee. Met dit eisenpakket kom je in mei al snel uit op Marokko, met als bestemming Taghazout.

Taghazout is een gemoedelijk surfersdorpje op een klein uurtje rijden van de inmiddels bekende badplaats Agadir. In dit dorpje vind je meerdere surfscholen, kleine surfshops, restaurants en gemoedelijke accommodaties. Hier gaan de surfers hand in hand met de lokale bevolking die zich niet veel aantrekt van alle surfgekte die hier heerst. In en rondom Taghazout vind je de beste surfspots van Marokko, van beginners tot aan vergevorderde surfers.

 

 

Bij aankomst in het appartement in Taghazout zie ik vanaf het balkon dat er een leuk klein golfje loopt in de baai van het dorpje. Aangezien mijn uren in het water voor deze zomer nog op nul staan besluit ik het water in te duiken, ondanks dat ik redelijk moe ben van de reis en mijn maag eigenlijk heel hard schreeuwt om eten. Ik huur een softtop, want deze golf is te klein voor mijn eigen boardje, en kleed me zo snel mogelijk om. Pakkie aan en gaan! Bij mijn eerste stap in het water is het even slikken, toch best koud, maar zodra ik eenmaal onder water ben valt de temperatuur me alles mee! Ik zit op mijn board in het zonnetje te wachten op de eerste set, lucky me, ik lig goed en pak direct de eerste golf. Wat een heerlijk gevoel, het is alsof er geen winter is geweest en dat ik gister nog aan het surfen was. Alles voelt weer vertrouwd zoals vorige zomer, gelukkig maar!

Na een uur vermaak in het water besluit ik dat het voor de eerste dag genoeg is geweest. Mijn armen kunnen inmiddels niet meer, ik voel toch wel dat het mijn eerste surfsessie van dit jaar is. Na een snelle douche, trek ik mijn rokje en een shirt aan en spring ik mijn slippers in. Klaar om uit eten te gaan! Heerlijk, geen urenlang gedoe van wat ik aan moet, hoe ik mijn haar moet doen en mijn make-up nog op moet doen, maar gewoon gaan! Die avond eet ik een dikverdiende pizza in het restaurantje Le Spot, love it!

 

De volgende ochtend word ik vrij vroeg wakker, tenminste voor Marrokaanse begrippen dan, want het is in Marokko een uur vroeger dan in Nederland. Het is 7 uur en ik ben klaar wakker! Ik loop naar het balkon toe in de hoop dat het kleine leuke golfje van gister er nog steeds loopt, maar tevergeefs. Het is zo plat als een dubbeltje en daarnaast hangt er een dikke mistkraag over de baai en is de zon nergens te bekennen..  Ik besluit om weer in bed te duiken en probeer me muisstil te houden zodat mijn vriend niet wakker wordt. Een aantal uren later is de mist nog steeds aanwezig en is het ook aardig koud met het briesje uit de nog immer platte zee. Aangezien ik al meerdere keren in dit gebied van Marokko ben geweest voel ik niet de behoefte om vandaag op sightseeing te gaan. In cafe Mouja pak ik mijn laptop erbij en begin te werken. Dat mag op vakantie, als het slecht weer is. Dat is de deal die ik met mijn vriend heb.

 

Helaas voor hem (en ook een beetje voor mij) blijft het de paar dagen dat wij er zijn vrij slecht en dan met name in de ochtend. Ik heb er vrede mee, in de ochtend werk ik en in de middag gaan we surfen en genieten van onze vakantie. Een prima deal aangezien ik door de drukke winter nog een hoop werk heb liggen en werk afmaken geeft me rust. Daarnaast is niets fijner dan werken met de wetendheid dat ik straks op mijn board lig en alle werk sores van me kan laten afglijden en alleen nog maar bezig kan zijn met die ene golf pakken, heerlijk!

 

 

Iedere avond proberen we een ander restaurant uit, maar als je niet van vis houdt en de lokale tagine, zoals ik, ben je al snel aangewezen op de pizza, pasta of hamburger. Daar gaan mijn goede voornemens om gezond te eten… Een echte aanrader in Taghazout is overigens de Mexican Night in cafe Mouja op maandagavond! Ze serveren hier dan het lekkerste mexican food, inclusief (alcoholvrije) margarita, taco’s met tientallen gezonde dips en als toetje chocolade cake! Voor mij als geen chocolade liefhebber geen kers op de taart, maar ik weet voor de meeste vrouwen wel. Zelfs mijn vriend kan de chocolade niet weerstaan. Met een goedgevulde maag en een grote glimlach duik ik mijn laatste nacht in Taghazout in.

 

De volgende ochtend word ik gewekt door het licht. Ik trek enthousiast de gordijnen open in de hoop op golven of zon, maar tevergeefs. We lopen nog met onze boards richting Panoramas in de hoop op een klein golfje, maar ook hier is het plat. Ik kan wel uren naar de zee turen om te wachten op die ene set die binnenkomt, maar die tijd heb ik vandaag niet. In de middag vertrekken we al met het vliegtuig terug naar Nederland. Het is zoals het is dus we besluiten om uitgebreid te gaan lunchen aan de zee en ons voor te bereiden op onze terugreis.

 

Ondanks dat het weer en de golven niet helemaal perfect waren, heb ik wel weer ontzettend genoten van Marokko! Ik vind het mooi om te zien hoe de lokale bevolking totaal geen last lijkt te hebben van stress of welke vorm van tijdsdruk dan ook. Mensen leven hier in het moment en dat heb ik ook geprobeerd, it comes as it goes #feeltheflow

 

Grtz & Ride on!!

 

Sanne - Eigenaresse van Chicky Clinics & Freeskier voor Bergans of Norway, Salomon Freeski, Roxy, Poederbaas & Tranquini.

 

Volg mij en mijn avonturen op instagram - instagram.com/sanne_work_ski_travel

Of op facebook - https://www.facebook.com/sannedejongfreeskier/ 

 

De zee.. Zo plat als een dubbeltje!

 

Healthy breakfast!

 

My favorite!

 

Waiting for the bus

 

Working is not bad when you can do it on this lovely spot!