Een weekje UIT

28/09/16 | Een weekje UIT

Vorige week was het zo ver en ging ik echt een week op vakantie naar Lacanau Ocean in Frankrijk. Ik benadruk echt omdat ik vaak in het buitenland te vinden ben en het daarom misschien lijkt alsof ik bijna altijd op vakantie ben. Maar niets is minder waar. 9 van de 10 keer dat ik in het buitenland zit is het werk gerelateerd! En ja, soms is dat werk gerelateerde heel erg leuk! Ik heb dan ook niet voor niets voor deze job en leefstijl gekozen, maar het blijft werk.

 

Afijn, ik ging dus op vakantie. Op vakantie met een goed voornemen. Mijn goede voornemen was dat ik een week lang mijn werk met rust zou laten en niets werk gerelateerd zou doen. Dat betekent meer dan alleen mijn mail op afwezig zetten en stiekem toch nog veel dingen beantwoorden. Uit betekent geen mail, geen telefoontjes, geen gedachtes en geen nieuwe ideeën bedenken. Kortom, even helemaal uit. Dat is iets wat ik de laatste jaren niet meer heb gedaan. Voor jezelf werken geeft je enorm veel flexibiliteit en vrijheid, maar aan de andere kant zit je ook vast aan je werk. Vast in de zin van, als ik een week uit ben, dan staat mijn bedrijf ook een week uit. Er is geen vangnet, want er zijn geen andere mensen die de draad voor je oppakken bij urgente zaken. Ondanks het ontbreken van een vangnet heb ik besloten dat het toch echt wel een keer moet kunnen. 1 week moet kunnen toch? Een grote uitdaging voor mijzelf.. Misschien wel de grootste in de afgelopen jaren. Lees hieronder mijn dagboek van deze week:

 

Maandag

Gisteravond waren we (ik en mijn vriend Boaz) laat aangekomen op de camping in Lacanau. In het donker hebben we ons tentje opgezet en heerlijk geslapen, ondanks ons 1 persoonsluchtbed dat we samen delen. Ik word rond half 9 wakker en kan niet wachten om de zee in te duiken! Na een heerlijke surfsessie halen we verse croissantjes en un pain en ontbijten we heerlijk in het zonnetje! Fantastisch, ik voel me meteen al weer een stuk relaxter. Aangezien ik nog in het afronden zit van bepaalde deals en projecten heb ik na overleg met Boaz besloten om vandaag nog te werken, maar alleen vandaag nog! Ik zit op mijn campingstoeltje met mijn laptop op mijn schoot, gelukkig geen wifi, dus ik kan me focussen op wat ik daadwerkelijk moet doen. Om in de relaxte flow te blijven neem ik een Tranquini, dit drankje ondersteunt mij op tijden als ik even wil ontspannen. En ja, ondanks mijn werk wil ik graag ontspannen blijven op de camping! Na enkele uren te hebben gewerkt en me te hebben voorbereid op een wifi spot, vertrek ik in de middag naar het dorpje waar ik op de wifi kan in een barretje. Helaas blijkt daar dat 1 van mijn nieuwe projecten niet door kan gaan en een ander project een beetje stroef verloopt. Ik zet mijn schouders eronder en werk als een malle door, terwijl mensen om mee heen aan het genieten zijn van hun after beach drinks in de bar. Ik denk alleen maar, als ik nu alles afmaak zit ik hier morgen ook met een lekker drankje te genieten van mijn vakantie! Om 20:30 uur is het dan zo ver! Mijn laatste telefoontje zit erop, mijn mail is bijgewerkt en al mijn projecten zijn in het proces waar ze moeten zijn! Nu is het V-A-K-A-N-T-I-E!!! Wat een heerlijk gevoel.

 

 

Dinsdag

Ik word wakker na een slechte nacht. Door de drukte van de vorige dag kon ik slecht in slaap komen en razen er nog zo veel dingen door mijn hoofd. Een slechte eigenschap van mij is dat ik veel zaken overdenk. Misschien herken je het wel? Je hebt iets eruit gestuurd en de uren daarna ben je aan het nadenken over wat je eruit hebt gestuurd ook daadwerkelijk wel goed (genoeg) was. Zonde van je tijd, want je kunt er toch niks meer aan doen. Maar ja, probeer het maar eens af te leren. Doordat ik me moe voel skippen we de ochtend surf en beginnen we aan het ontbijt. Tijdens het ontbijt vertel ik aan Boaz dat ik een nieuw plan heb bedacht voor mijn programma van aankomende winter. Ik weet het, ik zou niet meer aan mijn werk denken, maar doordat 1 project niet door kon gaan, ben ik gaan nadenken. Soms is het zaak om snel te schakelen en zeker als dat ten goede komt van je bedrijf. Ik bespreek mijn nieuwe plan en Boaz stemt ermee in dat het inderdaad wel een goed plan is. Per dag hebben we 30 minuten wifi op de camping bij het restaurantje, echt een top uitvinding! Ik bereid mijn mail voor bij de tent en loop daarna richting de wifi. Zo, die mail is eruit. Ik doe nog een snelle poging om mijn andere mails te lezen, maar Boaz heeft me door en zegt “Dat was niet de afspraak Sanne”. Als een klein kind voel ik me betrapt, maar ik weet dat hij gelijk heeft. Ik klap mijn laptop dicht en loop zo snel mogelijk richting het zwembad. Als ik in het water ben is het alsof ik alles in mijn hoofd eruit kan duiken en dat is precies wat ik nodig heb! In de middag hebben we nog een surfsessie en we sluiten de dag af met een heerlijke bbq. Ik begin me al meer af te kunnen sluiten van mijn werk.

 

Woensdag

Ik heb redelijk goed geslapen, maar wordt wakker met een hoofd vol snot en keelpijn. Ik voel me totaal niet lekker. Mijn hoofd voelt aan als een zware medicijnbal en als ik mijn hoofd naar beneden buig voel ik druk rondom mijn oogkassen. De ochtend breng ik balend door in de tent, ben ik op vakantie, heb ik dit! In de middag besluit ik om wat medicijnen te gaan halen bij de apotheek. Gelukkig doen deze medicijnen me goed en kan ik in ieder geval even lekker aan het zwembad op een bedje liggen. Tijdens mijn 30 minuten wifi checkt Boaz voor me of ik een go heb van mijn samenwerkingspartner voor het nieuwe plan en de betalingen. Het nieuwe plan is akkoord, heel fijn! Ik duik vroeg mijn bed in, in de hoop dat ik me morgen beter voel.

 

 

Donderdag

Ik heb een goede nacht gehad, afgezien van mijn verstopte neus en keelpijn, heb ik lekker geslapen. Ik waag het erop en trek mijn wetsuit aan en loop richting de zee. Eenmaal aangekomen bij de zee begint mijn buik te rommelen. Kak! Letterlijk kak, want ik moet naar het toilet. Ik loop weer terug richting de camping (het is zeker 10 minten lopen, duin op en af) en wurm mijzelf uit mijn wetsuit. Ik breng enige tijd door op het toilet want mijn buik voelt zich ziek. Zwetend probeer ik mijn wetsuit weer aan te krijgen en loop voor poging 2 richting de zee, want ik wil heel graag surfen. Eenmaal in het water komt er niet heel veel uit me, mijn armen hebben weinig kracht en de golven zijn ook niet echt zachtaardig. Maar goed, het was heel fijn om even in het water te liggen en die ene dikke golf te kunnen pakken. Tevreden loop ik terug naar de camping waar ik de rest van de dag doorbreng bij de tent, in de buurt van het toiletgebouw. Het uitstapje naar de wifi spot verloopt goed, ik pas wat kleine dingen aan op mijn website en laat mijn mail voor wat het is.

 

Vrijdag

Ik heb heerlijk geslapen en heb geen last meer van mijn buik. Ik besluit om een rondje te gaan hardlopen om te kijken hoe het gaat. Mijn benen voelen als betonblokken, ik denk dat alle vermoeidheid eruit aan het komen is. Normaal gesproken zou ik hiertegen vechten, maar ik weet heel goed dat dit eigenlijk alleen maar averechts werkt. Ik loop dus een klein rondje en accepteer het. Tijdens de 30 minuten wifi beantwoord ik enkele mails van deelnemers en potentiele deelnemers die mee gaan of willen naar het Vlieland weekend, een week later. De rest kijk ik niet naar, want mijn vriend heeft super lief alle belangrijke mails eruit gefilterd. Hij bepaalt welke mails prioriteit hebben, dat is even wennen maar wel goed voor mij.

 

Zaterdag & zondag

Het hele weekend kan ik me goed afsluiten van mijn werk, omdat het weekend is. Dan is het in mijn ogen okee als je niet direct reageert. Daarnaast weet ik dat ik maandag weer naar huis rij, dus 10 uur de tijd heb in de auto om te werken en mijn achterstanden bij te werken. Ik laat zelfs Boaz mijn mail niet checken. Ik voel me ook weer een stukje beter, mijn holtes doen minder pijn, heb weer een leuke ronde kunnen hardlopen en heb ook even in het water gelegen. Ik merk dat mijn energie op een standje lager staat dan normaal, maar kennelijk moest dit even gebeuren en pas me dan ook aan op dit energie level.

 

Maandag

Het is maandag en vandaag vertrekken we weer richting Nederland. Nadat we alles hebben ingepakt vertoeven we nog even aan het zwembad! De glijbanen zijn hier echt fantastisch en het is niet druk aangezien er geen gezinnen meer zijn op de camping. Optimaal genieten dus. Bij de wifi spot haal ik nog even mijn mail binnen voordat ik in de auto stap. Vandaag mag ik weer werken, want de vakantie is zo goed als voorbij. Ik zit vaak uren in de auto als ik weer op weg ben naar een bestemming. Mijn favoriete werkspot is in de auto. Je hebt geen wifi dus wordt niet snel afgeleid door je binnenkomende mail en de tijd die je anders in de auto doorbrengt is zo nutteloos. Een perfecte plek voor mij om relaxed aan het werk te zijn!

 

Conclusie

Mijn weekje “uit” is niet helemaal 100% gelukt. Ik denk dat het ook een proces is waar je naartoe moet werken. Ik vind het behoorlijk eng om alles te laten vallen en de boel de boel te laten, maar ik ben er wel van overtuigd dat dit zeker 1 week per jaar moet kunnen! Het is ook belangrijk om zo’n week goed vooruit te plannen, maar het blijft lastig met deadlines omdat je niet altijd alles zelf in de hand hebt. De timing van zo’n weekje is ook belangrijk. Ik zat nog in mijn zomerseizoen met trips en events en was bezig met het afronden van mijn winterprogramma. Maar goed, eigenlijk komt het nooit echt goed uit, dus dat is iets wat je moet accepteren denk ik. Wat ik heel fijn vond is dat mijn vriend streng maar ook rechtvaardig was en dat hij me ondersteunde in dit proces. Ik ben tevreden over mijn eerste weekje “uit”, ondanks dat het niet helemaal is gelukt! Ik ben zowel lichamelijk als mentaal echt meer tot rust gekomen. En dat dan alles eruit komt, dat zie ik alleen maar als een soort detox. Dan was het echt even nodig en kunnen we nu weer met een schone lei beginnen vol met nieuwe energie! En als het me allemaal even te druk wordt thuis, dan pak ik een Tranquini en denk ik terug aan hoe relaxt ik op mijn campingstoeltje zat te werken in de buitenlucht.

 

Grtz & Ride on!!

 

Sanne - Eigenaresse van Chicky Clinics & Freeskier voor Bergans of Norway, Salomon Freeski, Roxy, Poederbaas & Tranquini.

 

Volg mij en mijn avonturen op instagram - instagram.com/sanne_work_ski_travel

Of op facebook - https://www.facebook.com/sannedejongfreeskier/ 

 

After surf lunch

 

#positivelyrelaxed

 

Happy!!